Banki szoftverek


ProBank.NET

Internet alapú széleskörű elektronikus banki szolgáltatásokat nyújtó programcsomag. Magyarországon elsőként került bevezetésre és máig a legelterjedtebb Home Banking rendszer. Az OTP Bank Rt. 1999 óta használja a rendszer korábbi verzióját Házibank néven. Mára a felhasználók száma 100 ezer fölé emelkedett.

ProBank.VPOS

Virtuális POS terminálként az Interneten keresztül bonyolított bankkártyás fizetéseket kezelő programcsomag. Az Interneten működő virtuális áruházakban történő vásárlásoknál vagy egyéb szolgáltatások ellenértékének (pl.: telefonszámla, vízdíj stb.) kiegyenlítésénél az azonnali kártyás fizetést biztosítja. Rendkívül biztonságos megoldás, aminek lényege, hogy minden résztvevőhöz (bolt, ügyfél, bank) csak a számára fontos információ jut el, így a visszaélésre egyik fél részéről sincs lehetőség.

ProBank.WIN

A nagyobb forgalmú ügyfelek részére telepítendő, helyi adatbázissal rendelkező komplex elektronikus banki szolgáltatásokat nyújtó programcsomag.

Széleskörű lekérdezési, listázási és adat exportálási lehetőséget nyújt a banki ügyfelek részére. A bankkal történő kapcsolatfelvétel csak az információcsere (tranzakciók küldése, válaszok fogadása) idejére szükséges és a rendelkezésre álló adatok már a helyi adatbázisból elemezhetőek. Mindez kiemelkedő minőségű grafikus felületen. Az OTP Bank Rt. 1998 óta használja a rendszer korábbi generációjú verzióját Ügyfélterminál néven.

ProBank.CP

A cégcsoportok hatékonyabb gazdálkodását elősegítő, Cash-Pooling rendszer.

A cégcsoporton belüli keresztfinanszírozást és betétgyűjtést elősegítő rendszer, amely a cégcsoport tagjai közötti belső elszámolásokat menedzseli és biztosítja a legoptimálisabb tőkekihasználást.

ProBank.CM

Az Önkormányzatok és intézményeik, illetve nagyobb vállalatok gazdálkodását segítő rendszer, amely a pénzügyi tervezést, a finanszírozást, a terv - tény adatok összevetését és a beszámolók elkészítését támogatja. A tetszőleges bontású elemzések előállítását az ügyfél által szabadon meghatározható kategória struktúra biztosítja.


Vállalati és költségvetési szoftverek

Cash ManagerVállalkozások számára:

A vállalkozás hatékony gazdálkodását elősegítő rendszer, mely támogatja a pénzügyi tervezést, a terv-tény adatok összehasonlítását és elemzését, valamint a beszámolók elkészítését.

A rendszer egyszerre több terv-változatot is képes kezelni, melyek kategória struktúrái szabadon meghatározhatók. A tény adatok importálhatók a vállalat számviteli rendszeréből vagy az elektronikus banki kapcsolatot biztosító rendszerből, de lehetőség van a kézi feltöltésre is.

A tervezés során lehetőség van tetszőleges bontású - napi, heti, havi, negyedéves, éves - terv összeállítására. A terv-tény adatok összehasonlítása során a rendszer különböző viszonyszámokat számol, statisztikákat készít, majd ezek eredményeit listákon és diagrammokon (kör-, oszlop-, vonal diagramm, stb.) jeleníti meg. A Cash Manager program tartalmazza a széleskörűen alkalmazott elemzési módszerekhez szükséges számításokat és képleteket, amelyek köre a felhasználók által tetszőlegesen bővíthető.

A rendszer egyszerre több osztályon és/vagy több telephelyen is használható. Az elkészített terv, illetve tény adatok hálózaton vagy tetszőleges adathordozón juttathatók el a központi adatbázisba.

A rendszer telepítéskor egyetlen kategória struktúrát tartalmaz, mely az éves beszámoló felépítéséhez igazodik. Ezt a későbbiekben célszerű "egyként" megtartani, illetve a vállalat számára a számviteli törvény által előírt beszámolási formához igazítani, mert ez - a tényadatok ismeretében - lényegesen megkönnyíti a beszámoló összeállítását, illetve ellenőrzését.

Költségvetési szervek számára:

A költségvetési szerv hatékony gazdálkodását elősegítő rendszer, mely támogatja a költségvetés tervezését, a terv-tény adatok összehasonlítását és elemzését, valamint a beszámolók elkészítését.

A rendszer egyszerre több terv-változatot is képes kezelni, melyek kategória struktúrái szabadon meghatározhatók. A tény adatok importálhatók az intézmények számviteli rendszereiből vagy az elektronikus banki kapcsolatot biztosító rendszerből, de lehetőség van a kézi feltöltésre is.

A tervezés során lehetőség van tetszőleges bontású - napi, heti, havi, negyedéves, éves - terv összeállítására. A terv-tény adatok összehasonlítása során a rendszer különböző viszonyszámokat számol, statisztikákat készít, majd ezek eredményeit listákon és diagrammokon (kör-, oszlop-, vonal diagramm, stb.) jeleníti meg. A Cash Manager program tartalmazza a széleskörűen alkalmazott elemzési módszerekhez szükséges számításokat és képleteket, amelyek köre a felhasználók által tetszőlegesen bővíthető.

A rendszer egyszerre több osztályon és/vagy több intézménynél is használható. Az elkészített terv, illetve tény adatok hálózaton vagy tetszőleges adathordozón juttathatók el a központi adatbázisba.

A rendszer telepítéskor egyetlen kategória struktúrát tartalmaz, mely az éves költségvetési beszámoló felépítéséhez igazodik. Ezt a későbbiekben célszerű "egyként" megtartani, mert ez - a tényadatok ismeretében - lényegesen megkönnyíti a beszámoló összeállítását, illetve ellenőrzését.